Vårt hem och vår borg


När vi är hemma så vill vi ha en så trygg och skön miljö som det bara går att få. Det kan både vara inredningsmässigt men också skydd från väder och vind och eventuella inbrottstjuvar.

Inomhusmiljön är viktig för oss så vi trivs och har det bra. Det gäller att vi ser till så vi håller efter och städar med jämna mellanrum. Men också kolla upp så att ventilation och värmen fungerar som det ska. Bor man i hyreslägenhet så får man ringa hyresvärde eller fastighetsskötaren om det är något som inte står rätt till med detta. Bor man i hus så gäller det att kolla upp så att allt är som det ska med värmen och ventilationen.

Det finns mycket som vi själva kan göra för att få en trivsam och skön inomhusmiljö. Förutom att städa så kan vi se till så att vi vädrar regelbundet och se även till så att vi har rätt luftfuktighet inomhus. Om det är för torr luft så kan man köpa en luftfuktare som man kan köra lite nu och då för att höja fuktigheten i bostaden. Det kan även vara så att det finns orenheter i luften som en luftrenare skulle kunna ta bort.