Använd mer ekologiska hudvårdsprodukter


Huden är en viktig del av oss. Därför bör vi vara noga med de hudvårdsprodukter vi köper och använder. Om du värnar om planeten samtidigt som du värnar om din hud, så kan ett tips vara att använda ekologiska hudvårdsprodukter.

Ekologisk mat vet många att det är mat odlad utan onödiga kemikalier och bekämpningsmedel. Men vad innebär det för hudvård och kosmetika? Ingredienserna i hudvårdsprodukter är inte alltid 100 %, detta eftersom det bara kan klassas som ekologiskt om det odlas. Ekologiska produkter innehåller därmed i en viss grad ekologiskt odlade växter.

Ekologiska hudvårdsprodukter innehåller i regel mindre syntetiska ämnen. Vissa ämnen som finns i andra hudvårdsprodukter kan skada eller irritera huden. Men detta kan dock skilja sig från person till person. En annan fördel med ekologisk hudvård är att dessa produkter oftast är bättre för planeten. Vissa syntetiska produkter kan påverka miljön negativt om det till exempel kommer ut i naturen så som i vattendrag.

Prova dig fram när du väljer hudvårdsprodukter! Vi reagerar alla olika på olika ingredienser och det kan tid innan du hittar det som passar för just din hud. Klicka här för att lära dig mer olika hudvårdsprodukter.