Steg mot att må bättre


Alla vill vi må bra och vi kanske arbetar dagligen för att kunna må bättre än vad vi gör. Vissa har bättre förutsättningar än andra och kanske inte behöver anstränga sig lika mycket. Det sitter liksom i generna och jobbet med att träna, äta rätt blir så mycket enklare.

Träning är viktigt för oss alla, däremot så kanske inte alla tränar i den utsträckning man skulle behöva. Det kan räcka med att man tar sig ut på kortare promenader varje dag. Vi behöver inte träna för ett maraton utan huvudsaken är att vi rör oss något varje dag. Man kan prata om inkomster och utgifter, inkomsterna i våra liv är den mat vi stoppar i oss och utgifterna är den träning och motion vi gör. För att prata i ekonomiska termer så måste budgeten vara i balans, äter vi för mycket och rör oss för lite så får det konsekvenser, samma gäller om vi rör oss för mycket och äter för lite.

Ibland så kanske vi äter okay men är ändå i behov av något mer, då kan kosttillskott vara det som din kropp behöver. Det kan vara något som gör att din kropp är i behov av detta för tillfället eller att man har inte fått i sig tillräckligt av vitaminer eller mineraler av olika slag. Det kan vara att man känner sig trött även fast man tycker sig ha sovit bra och borde vara utvilad. Det kan vara så att vi har brister i matvanorna som gör att vi inte får i oss det som vår kropp behöver. Man bör se över hur man äter och försöka förändra detta.