Att välja cykel över bil


Visst kan det kännas enkelt och smidigt att ta bilen till mataffären men det finns många anledningar till varför man egentligen borde ha tagit cykeln. Det är ingen hemlighet att bilar är ett av de transportmedel som orsakar mest skada på miljön och vår hälsa. I texten nedan så kan du hitta några bra anledningar till varför man ska välja cykel över andra färdmedel.

cykla_363448178

Ofta så handlar det mer om lathet än nytta när man väljer att ta bilen över cykeln när man till exempel ska in till centrum. Man vet att det är mycket bättre för miljön och hälsan att ta cykeln och trampa ett par extra minuter än att sitta i en bil och pumpa ut avgaser men ändå väljer man oftast bilen. Det är också oftast de korta sträckorna som man enkelt hade kunnat cykla som gör mest skada på miljön. Sedan finns det så klart undantag, till exempel om man bor ute på landet eller något annat avlägset område som ligger en bit bort från civilisationen så är det nödvändigt att använda bil.

De vanligaste argumenten är att när man cyklar så får man motion och tränar kroppen samtidigt som man är miljövänlig då cyklar inte släpper ut avgaser. Men något som de flesta inte tänker på är att cyklar också är avsevärt mycket billigare än bilar och via en studie så har man kommit fram till att det är sex gånger dyrare att ta bilen istället för cykeln.