Förbättra huden naturligt, utan kemikalier


När man går igenom hudvårdshyllan på diverse varuhus och affärer så är det inte alltid lätt att veta vad alla produkterna faktiskt innehåller. Att hitta något naturligt och helst ekologiskt kan ta tid om man ens lyckas. Nedan går vi därför igenom några alternativ på produkter och behandlingar som är helt naturliga och inte innehåller några oväntade kemikalier. 

Sminkborttagningsmedel

Många sminkborttagningsmedel kan använda sig av ganska starka ämnen för att vara effektiva. Vissa upplevs till och med att de svider och göra huden stram efteråt. Ett snällare alternativ som dessutom inte kostar speciellt mycket är att använda sig av mandelolja. Detta brukar gå att köpa direkt på apoteket och går dessutom att använda som nagelolja när man gör manikyr.

Peeling

Om man vill använda någon form av peeling på kroppen så går det faktiskt att använda kaffesump. Kornen och vätskan peelar effektivt men skonsamt din hud utan några andra tillsatser.

Bättre hud med nålar

Nålar kanske inte låter så inbjudande men med hjälp av en dermapen kan man öka hudens produktion av kollagen helt naturligt. Det hela är en så kallad microneedling-behandling där i detta fallet 12 nålar används för att göra upp till 1300 små hål i din hud per minut. Detta är alltså en behandling mot linjer och rynkor, stora porer, acne, ärr och mycket mycket mer helt utan kemikalier. Detta är dock inte något man gör själv utan åker till proffs för att göra.

Bota acne

honung_263002952För de som har problem med acne så finns det även där naturliga alternativ att pröva. För vissa fungerar honung väldigt bra tack vare dess naturliga antibiotiska egenskaper. Allt man behöver göra är att göra en mask av det, låta den värka i upp till tio minuter och sedan skölja bort den med varmt vatten. Man kan även blanda i lite kanel i honungen då det också har antibakteriella egenskaper.