Att odla egna grönsaker


Tänk vad roligt att kunna odla egna grönsaker, att kunna gå ut i sin egen trädgård och plocka av det som vuxit upp och som man själv har planterat och skött om. Bor man i lägenhet så kanske en lite odling på balkongen fungerar eller om det finns tillgång till kolonilott i din närhet.

red-tomatoes-in-a-gardenOm du inte har någon odling på din tomt så kan du börja att planera din trädgård så att en del av den avses för odling av egna grönsaker. Vi i Villa har en massa bra tips på hur du kan fixa din trädgård så att du kan börja planera din odlingsbädd eller bygga ditt växthus om det är ett sådant du vill ha. Planering är A & O både i iordningställande av trädgård och odling, se till så att det blir dig övermäktigt utan ta det hellre i mindre omgångar, börjar med något och se till att du avslutar varje projekt. Det kanske blir ett flerårsprojekt där du gör vissa saker ett år för att fortsätta med något annat i trädgården nästa sommar.

Tänk på att vissa plantor i din trädgård behöver ett eller ett par år på sig innan det blir som du hade tänkt dig, en trädgård måste få växa i sin takt, det är inget man kan skynda på. Du kanske har ett äldre staket runt din trädgård och vill ha något som inte gör att man ser rätt in i din trädgård.

planting_tree_gardening