Massor med ekologiska klädalternativ


Det är glädjande att se att det har kommit massor med ekologiska klädalternativ. Det är en stor skillnad i dag mot för vad det var tidigare. Idag så kan du köpa yoga- och träningskläder som tillverkats på ett bra sätt med GOTS certifiering. Vilket vi kommer att skriva mer om i denna artikel.

Ekologiska yogakläder

Vi blir mer och mer medvetna om vilka produkter som är bra för vår miljö och även när det gäller träningskläder så vill vi att det ska vara kläder som gjort så lite avtryck som möjligt på moder jord. B-Light Organic är en webbutik som säljer just ekologiska yoga- och träningskläder. Ta en titt på utbudet för kvinnor. Det finns så klart även ett utbud av ekologiska kläder för män. Vi tränar allt mer och för att vi ska känna oss bekväma i det vi har på oss så är det skönt att det finns ekologiska alternativ för den som vill välja.

Vad innebär GOTS?

Detta är en internationell märkning för kläder där det tagits ett helhetsperspektiv ända fram till tillverkning av kläderna. GOTS är en förkortning på Global Organic Textile Standard. Det kan vara odling, plockning, tillberedning och slutligen tillverkning. Men även att det tagits hänsyn till miljö och ett socialt ansvar för den som tillverkar plaggen. Du kan läsa mer om GOTS på deras internationella sajt. Klicka här för mer information. Märkning kan ges till naturfiberprodukter, garner, tyger och kläder men också till förpackningsmaterial.