Leva och konsumera ekologiskt


I takt med att jordens resurser i allt högre grad utarmas samtidigt som effekterna av växthuseffekten blir allt tydligare är det kanske viktigare än någonsin att leva på ett hållbart och ekologiskt sätt.

Faktum är att det faktiskt inte behöver vara så svårt som nog många tror att leva ekologiskt. Här nedan följer några tips på hur man kan leva ekologiskt och miljövänligt utan att egentligen behöva anstränga sig.

Ekologiska jordgubbar

Ett område där man som privatperson kan göra stor skillnad genom att handla ekologiskt är när det kommer till mat. Genom att i stor utsträckning som möjligt köpa ekologiska matvaror bidrar man till en bättre miljö på flera olika sätt för både djur och natur. Idag går det i princip att köpa all mat ekologisk från potatisen till köttbiten. Många säger nog, men är det inte dyrt att handla ekologiskt? Jovisst är det lite dyrare med ekologiska produkter, men oftast handlar det faktiskt inte om så särskilt många kronor.

Man ska också ha i åtanke att maten aldrig varit så billig som den är i dagsläget. Egentligen är det ju så att det inte är den ekologiska maten som är dyr utan det är den konventionellt producerade maten som är billig. Ett annat bra tips om man vill vara hållbar och spara på resurserna både vad gäller plånbok och miljö är att äta mer vegetarisk mat. Tvärtemot vad många kanske tror så är vegetarisk mat varken tråkig eller smaklös.

Förutom ekologisk mat går det numera också att köpa ekologiska kläder, ekologiska skönhetsprodukter och till och med ekologiska leksaker. Ett bra tips om man vill handla exempelvis ekologiska kläder eller ekologiska skönhetsprodukter är att leta på nätet, där det växer allt fler butiker som erbjuder ekologiska produkter.