Handla ekologisktAtt handla ekologiska produkter är något som de senaste åren mer och mer uppmärksammats. Vi konsumenter är idag allt mer medvetna om de varor vi handlar och vi ställer högre krav på de produkter vi köper.

Recycling

Genom att välja ekologiska produkter hjälper vi som konsumenter till med att påverka dagens klimatutveckling. Eftersom vi idag konsumerar som aldrig förr gäller det att konsumera rätt. Att inte längre bidra till att medeltemperaturen ökar utan att skapa en jord som kommer att fungera för både våra barn, barnbarn och barnbarnsbarn.

Vi bidrar inte bara till ett bra miljötänk genom att handla ekologiska produkter. Vi bidrar också till att handla mer av lokala produkter. Produkter som inte transporterats så långt. Vi bidrar till att gynna de lokala odlarna så de får leva vidare och göra det de kan allra bäst. Att ta fram bra livsmedel och varor.

När du väljer en ekologisk produkt väljer du också en produkt som både är bättre för både dig själv och miljön. En produkt utan kemiska besprutningsmedel, utan onödiga tillsatser och konserveringsmedel. En produkt som kommer från ett djur eller odling som skötts på ett bra sätt. En produkt som kommer ifrån en bra djurhållning eller en odling med bra förutsättningar för de som arbetar där.

Att handla ekologiska produkter borde vara ett självklart val för alla.