Fimpa för sista gången


Hur skadligt rökning är vet vi alla. Det påverkar hela kroppen, en del effekter märker vi på bara timmar såsom dålig lukt medan andra inte uppenbarar sig förrän om många år såsom KOL och lungcancer. Trots alla varningar och trots att du själv vet att du bara skadar dig själv (och din ekonomi) är det ett stark beroende som är svårt att göra sig av med. Vi vet hur du kan fimpa för gott och hålla dig rökfri!

Vaping är trend som startade i USA och sedan tog stora delar av världen med storm. Det är inte lika omtalat i Sverige men det finns fortfarande ett stort antal personer som antingen använder det reaktionellt och flera som har använt vaping för att bli rökfri.

Vaping är en moderna version av de första e-cigaretterna men numera har man förkastat idén om att produkten måste efterlikna en riktig cigarett. Den nya, mer avancerade produkten, bygger på en tank som kopplas in i en förångare eller förbrännare. I tanken finns en vätska som normalt kallas för e-juice som är smaksatt. Genom att trycka på en knapp aktiverar du ett batteri i förbrännaren som värmer upp vätskan. Den förångade vätskan samlas i munstycket och du andas in ångan och sedan ut.

eSmokes är en försäljare på den svenska marknaden där du kan köpa nybörjarkit och även bygga ihop en egen med olika delar. Du kan välja bland ett flertal olika smaker på e-juicen, bland annat vanlig tobak, vattenmelon eller varför inte creme brulèe!

Även om du ersätter cigaretterna med vaping kommer du fortfarande att ha abstinens om du inte väljer att köpa e-juice med nikotin. I början rekommenderar vi att du väljer nikotinvarianterna och sedan trappar ned på nikotinet. När du väl är nikotinfri tar det bara 72 timmar för all nikotin att lämna kroppen. Kvarvarande abstinens handlar mer om vanan att få nikotin och att röka riktiga cigaretter. Vaping är alltså en bra metod för att slippa cigaretterna, men som med alla beroenden kommer du fortfarande att behöva kämpa. Vaping gör bara kampen enklare!