Ekoprodukter för människa, djur och miljö


På senare år har det ekologiska utbudet ökat markant, inte bara vad gäller matvaror utan även vad gäller till exempel kläder, skönhetsprodukter och leksaker med mera.

Genom att köpa ekologiska produkter bidrar man bland annat till en bättre miljö och en mer hållbar värld. Som sagt är det ekologiska varor vanligast förekommande när det kommer till livsmedel. Mat som är märkt ekologiskt är bland annat odlad utan bekämpningsmedel och andra tillsatser.

Även djuren mår betydligt mycket bättre av ekologiska produkter än av konventionellt producerade. Handlar man till exempel ekologiskt kött, ekologisk mjölk eller ekologiska ägg, så har djuren haft det bättre än i den konventionella produktionen.

Vill man vara skonsam mot kroppen bör man välja ekologiska skönhetsprodukter vilka är tillverkade endast av naturliga ämnen. Ett annat sätt på vilket man kan göra ett medvetet val när det kommer till just skönhetsprodukter är att välja produkter som inte är testade på djur. Dock är det fortfarande så att en hel del skönhetsprodukter, kosmetikprodukter och liknande testas på djur, varför det är viktigt att välja just sådana produkter som inte är testade på djur, så testerna på sikt kan upphöra.

Vad gäller kläder är det ekologiska utbudet än så länge ganska skralt, i alla fall i traditionella butiker. Dock har butiker som säljer ekologiska kläder under de senaste åren blivit allt fler, framför allt i storstäderna, men även i mindre städer går det att hitta en och en annan butik som säljer ekokläder. Ett bra tips om man vill köpa ekokläder är att handla på nätet där det finns en rad olika butiker med ett helt ekologiskt utbud av kläder.