Bra miljö inomhus


Att få till en bra inomhusmiljö är inte bara att städa. Det finns en hel del enkla åtgärder du kan utföra för att göra ditt hem trevligare att leva i.

 

Vädra ofta

städa hemmaDet viktiga när du vädrar är att göra det snabbt, med ordentligt drag, då sitter värmen kvar i både väggar, golv och möbler när du stänger igen.

Täta inte för mycket

Ta bort några decimeter av fönsterlisten på ett fönster i varje rum så att det kan passera lite luft. Det här gäller främst i gamla hus med självdrag.

Det är viktigt att städa

Installera gärna centraldammsugare, då samlas dammet i en speciell behållare som du sedan tömmer med jämna mellanrum. Det finns också vanliga dammsugare som har HEPA-filter, vilket tar hand om små partiklar. Byt filtren ofta så får du bra miljö för barn och allergiker.

Slarva inte med städningen. Om du känner att du inte har den tid och ork som krävs, kontakta en hemstädningsfirma. Vill du göra en del själv eller vill du ha hjälp med all städning? Det finns flera nivåer du kan lägga dig på: noxab.se har ett brett utbud av tjänster som passar både företag och privatpersoner:

Badrumsfukt

Vädra badrummet efter varje dusch och bad. En badrumsfläkt hjälper också till.

Rätt värme i rören

Enligt boverket.se  måste varmvattnet hålla minst 50 grader annars finns risk för att legionellabakterier växer till sig.
Tappa upp vattnet i en kastrull medan du mäter, att stoppa termometern direkt under vattenstrålen ger inte korrekt värde.

Rök inte inomhus

Rök innehåller många skadliga ämnen som speciellt allergiker och barn kan vara speciellt känsliga för.

Sänk ljudnivån

Buller från biltrafik och andra ljud kan bli plågsamt och stressande. Ibland hälper det att sätta in treglasfönster, men på sommaren vill vi också sitta ute. Låt mäta ljudnivån: om den är för hög kan du begära att kommunen eller Trafikverket sätter upp bullerskydd mot den störande vägen. Inomhus hjälper tyger, gardiner och stoppade möbler till att sänka ljudnivån.