Öka chanserna för nytt liv


Är du en av dem som vill öka dina chanser att bli gravid? Kanske du redan börjat bli osäker och söker efter tips och råd på vad som kan hjälpa dig på vägen. Går man i graviditetstankar är en god bit på vägen, att börja se över sin mat, att dra ner på alla tillsatser och kemikalier och framförallt, att veta när i månaden man har chans att bli gravid.

Kost

Test

En bra start för dig som försöker att bli gravid är att få i dig tillräckligt med frukt och grönt. För att en kropp ska kunna bära en graviditet är det viktigt att få i sig alla vitaminer och mineraler som kroppen behöver. Vid graviditet är det framförallt folsyra som brukar diskuteras. Just folsyra är ett ämne som diskuterats flitigt och som visat sig ha en positiv effekt på graviditeten. Tänker man kost, så är det framförallt potatis och apelsiner som är bra att äta men man kan för all del även komplettera med tillskott.

Kunskap

Förutom kosten så är det även viktigt att lära sig hur sin kropp fungerar så att man vet när man har ägglossning. Ett enkelt gammalt knep är att ha koll på kroppstemperaturen. Vid ägglossning brukar kroppstemperaturen gå upp en till en halv grad. Det är då chanserna att bli gravid är som störst och det är då det är viktigt att vara tillsammans. Har man svårt att veta när ägglossningen sker, och att man känner sig osäker, finns det idag bra ägglossningstester att köpa, som visar när ägglossningen sker.

Vad som är bra att känna till är att det för de flesta par, tar upp till ett år innan man lyckas bli gravida. Så innan dess är det helt naturligt att graviditeten inte lyckas på första försöket. Har du gått en längre tid utan att lyckas, och graviditeten uteblir, kan det vara bra att kontakt närmaste sjukhus för hjälp att komma vidare.